Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Suzanne Ciani (USA) | Takács Dorina & Zahár Fanni | Szende Natalie

Jegyet veszek
2024/09/18
Szerda
20:00 - 22:30
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Elektronikus/hangművészet
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.
elektronika
Suzanne Ciani
ének, elektronika
Takács Dorina
fuvola, elektronika
Zahár Fanni
elektronika
Szende Natalie

Suzanne Ciani (USA) | Takács Dorina & Zahár Fanni | Szende Natalie

Suzanne Ciani a Zene Házában! Az elektronikus zene egyik úttörője, Amerika egyik jelentős szintetizátor-hősnője, az ötszörös Grammy-díjra jelölt zeneszerző és new age-legenda, a diódák dívája először Magyarországon! Az est fényét emeli még Takács Dorina és Zahár Fanni elektronika-ének-fuvola szeánsza és Szende Natalie elektroakusztikus szólókoncertje. A koncertek előtt vetítésre kerül az elektronikus zene női pionírjait bemutató Sisters with Transistors című dokumentumfilm, amelyre koncertjeggyel egy regisztráció után is be lehet jutni (a helyszíni kapacitás függvényében).

20:00 Szende Natalie
20:30 Takács Dorina & Zahár Fanni
21:30 Suzanne Ciani

SUZANNE CIANI
Suzanne Ciani világhírű amerikai zeneszerző és komponista, a kortárs elektronikus zene meghatározó csillaga. 1946. június 4-én született Indianában. A fiatal Ciani zene iránti szenvedélye és kíváncsisága végül a berkeley-i Kaliforniai Egyetemre, zeneszerzői mesterfokozatig vezette. Itt találkozott a híres zenei feltalálóval, Don Buchlával, akinek a nevéhez köthető szintetizátor jelentős hatás gyakorolt Ciani munkásságára. Az analóg moduláris hangszer innovatív használata mai napig központi szerepet játszik zenei repertoárjában. Karrierje az 1970-es években indult, amikor New Yorkba költözött. Előadóművészként ambient, new age és neoklasszikus zene elemeit ötvözi tökéletes arányérzékkel. Számos albumot adott ki, amelyek közül jópár, mint az áttörést hozó Seven Waves (1982) és a The Velocity of Love (1986), mérföldkövei a műfajnak. Kereskedelmi munkáival is elismerést szerzett, ikonikus hangeffekteket és zenéket készítve reklámokhoz, videojátékokhoz és filmekhez. A popkultúra ismerős hangjai, mint a híres Atari hanglogó, Xenon flipper és a Coca-Cola szisszentéséi mind Ciani munkái. Zene és technológia terén nyújtott hozzájárulásaiért számos díjat (Keyboard Magazin, Moog Innovation Award, A2IM Independent Icon Award, The Golden Ear Award, SEAMUS Award) és kitüntetést kapott, köztük öt Grammy-jelölést.

 

Ma is keresett előadó és oktató, rendszeresen osztja meg tudását és tapasztalatait zenészek legújabb generációjával, míg improvizációs fellépései magával ragadó jellegük miatt világszinten ismertek és kedveltek. Suzanne Ciani munkássága és életműve nemcsak a zeneiparban, hanem az egész művészeti világban jelentős hatással bír, kiterjed a szélesebb audiotechnológiai és művészeti határterületekre is. Korunk kimagasló művésze.

TAKÁCS DORINA & ZAHÁR FANNI
Takács Dorina, a Дeva-ként is ismert a budapesti zeneszerző, énekes és előadó. A fiatal előadó üstökösként robbant be a hazai könnyűzenei színtérre. Számait ő írja, producereli, énekli és a lemezborítóit is ő készíti. Különleges zenéje egy ősi földre kalauzolja a hallgatót – számait atmoszférikus lágy hangok, selymesen pulzáló basszus és a magyar népdalok misztikus világából merített többszólamú mantrák jellemzik.

Zahár Fanni fuvolista, szaxofonos, producer és DJ (Zakharov), korosztályának ismert zenésze, számtalan formáció tagja és közreműködője. Rendszeresen koncertezik olyan projektekkel mint a berlini-magyar afro/jazz-t játszó Ábáse, a Rotterdami székhelyű Brintex Collective, vagy a svéd-német-magyar, csak női tagokból álló techno trió Lilith’s Rib, visszatérő vendég Дeva zenekarában is. Utazásai során olyan nevekkel dolgozott már együtt mint a SunRa Arkestra, Joe Armon Jones és Pat Thomas. Az estre egy közös folyamatzenei szertartással, ősi mantrákkal való kísérletezéssel és ének-fuvola-elektronika improvizációkkal készülnek.

SZENDE NATALIE
Szende Natalie (vagy SZENDE) elektroakusztikus zeneszerző, színész és producer. 2023 őszén költözött haza Berlinből Budapestre, a magyar közönségnek novemberben mutatkozott be a Gólyában, később fellépett a Budapest Music Centerben is. Munkáit bemutatták már szimfonikus hangversenytermekben, színházakban, mozikban, illetve játszott már templomban és klubokban egyaránt. Zeneszerzői gyakorlatában hauntologikus fantáziákat hoz létre különböző előadói kontextusok szintetizálása révén. Natalie elektronikus zeneszerzést tanul a Zeneakadémián. Utóbbi időben színházi produkciók zenéjén dolgozott, amelyek a Trafóban és a Deutsche Theaterben kerültek bemutatásra. A Telekom Electronic Beats „Szelektor” tehetséggondozó válogatásának nyertese.

 

 

Jegyet veszek Bérletet veszek

Jegyárak

5 900 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba: