Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Balogh Máté szerzői estje – Fehér Renátó és a Pax et Bonum Kamarakórus közreműködésével

Szerzők? Jelen! #5
Minden jegy elkelt
2023/10/04
Szerda
19:30 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
Költészet
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
zeneszerző, recitáció
Balogh Máté
ének
Thurnay Viola
kórus
Pax et Bonum Kamarakórus
vezényel
Kiss Boldizsár
moderátor
Fehér Renátó
Fiatal asszonyok éneke
JoycEND
Fehér-dal
Misztótfalusi Kis Miklós vacsorája
Lob des Tokayers
Odysseus kam
Nonsense-Botany
Hoquet-Song
Zulu Nights

Balogh Máté szerzői estje – Fehér Renátó és a Pax et Bonum Kamarakórus közreműködésével

Balogh Máté hazánk egyik legtehetségesebb és nemzetközi viszonylatban is legelismertebb fiatal zeneszerzője. Saját bevallása szerint, amikor énekhangra komponál, általában nagy hangsúlyt fektet a deklamációra, a beszédszerűségre. A Zene Háza Szerzők? Jelen! című koncertsorozatának ötödik alkalmán ezen vokális művek közül ismerhetünk meg néhányat a Kiss Boldizsár által vezetett Pax et Bonum Kamarakórus előadásában, az egyes darabokról pedig Fehér Renátó költő fog beszélgetni a zeneszerzővel.

Balogh Máté a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa, a Nemzetközi Kodály Intézet zeneelmélet tanára, valamint az Alabama University, a Shanghai Conservatory, a lipcsei Mendelssohn Zeneakadémia és a trieszti Conservatorio di Giuseppe Tartini vendégelőadója. Kompozíciói számos rangos hazai és nemzetközi fesztiválon hangzanak el rendszeresen. A 2021-22-es évadban a Győri Filharmonikusok rezidens zeneszerzője volt.

A Pax et Bonum Kamarakórus 2008-ban alakult a fóti Evangélikus Kántorképző tanáraiból és hallgatóiból. A kórus repertoárja a reneszánsz vokálpolifóniától a kortárs művekig terjed, melyben kiemelt helyen szerepel a protestáns egyházzene. Több fiatal magyar zeneszerző művének ősbemutatója is fűződik hozzájuk. Az együttest 2020 szeptembere óta Kiss Boldizsár vezeti. A 2022. november 18-20. között megrendezett Kodály Zoltán IX. Magyar Kórusversenyen a Pax et Bonum első díjat nyert kamarakórus kategóriában, majd elnyerte a kategóriagyőztesek között a verseny nagydíját is.

Fehér Renátó költő, író. A Hévíz folyóirat és a Csirimojó Kiadó szerkesztője. 2007 óta publikál. Verseit angol, cseh, francia, lengyel, német, orosz, román és szlovák nyelvre is fordították. Első verseskötete 2014-ben jelent meg a Magvető Kiadónál Garázsmenet címmel, amelyért Zelk Zoltán-díjat kapott. Második verseskötete 2018-ban jelent meg Holtidény címmel, legutóbbi kötete pedig 2022-ben Torkolatcsönd címmel, szintén a Magvetőnél.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 900 Ft
Elmentem a naptárba: