Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

DOME_SPATIAL – European Spatial Sound Exchange

Ingyenes
Hangdóm
Típus:
Hangdóm program
Műfaj:
Kísérleti
Elektronikus
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:

DOME_SPATIAL – European Spatial Sound Exchange

Szem lesüt, fül kinyit! A mostani DOME_SPATIAL egy különleges térhangzású projekt, European Spatial Sound Exchange (ESSE) részeként szólal meg a Zene Házában és a hangművészettel kacérkodók ínyenc rétegét csábítja egy lesütött szemű, mély hallgatásra. Az est során hallható négy mű között van hangséta, verbális performansz és olyan hangmunka, mely akut társadalmi témákat feszeget. Az ESSE a Monom kísérleti projektje, amely a MusicAIRE (An Innovative Recovery for Europe) része, és az az Európai Unió társfinanszírozásában működik.

 A Monom, az egykori NDK állami rádiójának téglaépület-komplexumában funkcionáló úttörő kísérleti előadótér, amely párbeszédet indított más térhangzásra alkalmas helyszínekkel az európai hangművészeti szcéna kísérleti projektjeként. Ezen helyszínek közül négyet választottak ki a projekt közreműködőjeként, és velük kollaborálva jön létre az ESSE projekt eseménysorozata. Három másik szerencsés helyszín mellett (a lipcsei ZiMMT, a grazi Dom im Berg és a velencei Cosmo) a Magyar Zene Háza is része lett a sorozatnak, és ezáltal egy olyan maratoni est keretében mutat be eredetileg a Monom terére készült alkotásokat, amelyeknek fókuszában a hang minden dimenzióba való mozgása lesz. Pár nappal a rendezvény előtt a Monom technikai csapata beül a kiválasztott helyszínek vezérlőibe, és a helyi rendszerek adottságaira szabja a hangműveket. Az eredetileg 48.9-es rendszerre készített művek mindegyike a 4DSOUND-os hangrendszeren kerülnek teresítésre.

A rendezvények keretein belül a következő műveket hallgathatja meg a nagyérdemű (csak a hanganyagok kerülnek lejátszásra az eredeti alkotók jelenléte nélkül):
Lovotic by Soundwalk Collective w/ Charlotte Gainsbourg feat Atom™, Lyra Pramuk, Paul B. Preciado, Willem Dafoe Bendik Giske Women, Freedom, Life by Zoë Mc Pherson Human / Weather / Machine by William Russell commissioned by Stiftung Zollverein’s NEW NOW Festival

Az ESSE projekt állomásai a következők:
Cosmo, Velence – 2023. október 22.
The Sound Dome, Budapest - 2023. október 25.
ZiMMT, Lipcse – 2023. október 27. Dom im Berg,
Graz – 2023. november 23. MONOM,
Berlin – 2023. november 26. MONOM

A berlini Monom Studios egy úttörő kísérleti előadótér és stúdió, amely a 4DSOUND technológiát használja a mélyen mozgó térbeli hangélmények létrehozására. A hangművészettől a zenéig, színháztól, az operán és a táncon át, illetve azon túl a Monom Studios arra ösztönzi a társadalmat, illetve ad lehetőséget a művészeknek, hogy feszegessék a hang ismert határait, hogy azok további felfedezéseket tegyenek a térhangzás területén. A 4DSOUND egy olyan térbeli hangrendszer, amely rugalmas és intuitív vezérlési platformot biztosít a különböző tudományágak művészei számára, hogy kísérletezzenek és új dimenziókban valósítsák meg ötleteiket.

Ingyenes

Jegyárak

ingyenes

Facebook esemény
Elmentem a naptárba: