Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Federica Michisanti Quartet (ITA/FRA) | Marc Ducret - Daniele Roccato duo (ITA/FRA)

Jegyet veszek
2024/03/16
Szombat
19:30 - 22:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Jazz
Federica Michisanti Quartet:
nagybőgő
Federica Michisanti
klarinét
Louis Sclavis
cselló
Vincent Courtois
ütőhangszerek
Michele Rabbia
Marc Ducret and Daniele Roccato duo:
gitár
Marc Ducret
nagybőgő
Daniele Roccato

Federica Michisanti Quartet (ITA/FRA) | Marc Ducret - Daniele Roccato duo (ITA/FRA)

Két friss olasz-francia kortárs jazz-zenekar egy este a Magyar Zene Háza színpadán! Egyikük, a Federica Michisanti Quartet nemrég, 2023. szeptemberében adta ki legújabb albumát. Másikuk, a Marc Ducret - Daniele Roccato duó pedig nemrég alakult. Az aktuális európai jazz-színtér két izgalmas, releváns formációja, akikkel egyszerre ismerkedhetünk meg egészen közelről, bár olyan legendás, itthon is jól ismert zenészek vannak a friss formációkban, mint Marc Ducret, Louis Sclavis vagy Michele Rabbia

FEDERICA MICHISANTI QUARTET
A többszörös díjnyertes Federica Michisanti nagybőgős és zeneszerző új kvartettje klarinéttal, csellóval és dobbal alkotott formáció. A klarinétokon Louis Sclavis, egy rendkívüli és virtuóz zenész és jelentős zeneszerző működik közre, aki már néhány éve együttműködik Federicával projektjeiben. A felállást két másik rendkívüli zenész teszi teljessé: Salvatore Maiore csellón és Michele Rabbia dobon. A kvartett Michisanti kompozícióit adja elő, amelyek az európai zenéből és a jazz avantgárd ágából merítenek, úgy, hogy nagy teret hagynak az improvizációnak is. A formáció első lemeze (Federica Michisanti összesen ötödik albuma) 2023. szeptemberében jelent meg Afternoons címmel.

MARC DUCRET – DANIELE ROCCATO DUO
A francia Marc Ducret gitáros és az olasz Daniele Roccato nagybőgős duója két nagyszerű zenész találkozása. Ugyanaz a poétikus igény van meg mindkettőjükben, amely hangszerük megszólaltatásának teljes körű feltárásából és szabad improvizációból indul ki. Ducret gitárjának és Roccato nagybőgőjének párbeszéde minden kötöttségtől és szerkezettől teljesen mentes összjátékot teremt. A projekt 2022. májusában debütált, és hamarosan a Parco della Musica Records-nál adja ki debütáló albumát. Daniele Roccato nagybőgős-zeneszerző szólóban és másokkal együttműködve is igen aktív. Stefano Scodanibbióval közösen megalapította a Ludus Gravist, az egyik legjelentősebb kortárs nagybőgő együttest. Az autodidakta Marc Ducret játékmódját a rock, a bebop és a virtuozitás hatja át. Nyert rangos jazzversenyt, a kilencvenes években az avantgárd felé fordult, hangzása sokkal koszosabbá, agresszívebbé, szaggatottabbá vált, és rendkívül karakteres nyelvezetet alakított ki.

Jegyet veszek

Jegyárak

3 900 Ft

Early bird: 3 900 Ft
Normál ár: 4 500 Ft

Facebook esemény
Elmentem a naptárba: