Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

SOLD-OUT - Kék vagy szomorú? Klasszikus vagy jazz? Gershwin!

Zenetörténet és teadélután az idősebb korosztály számára
Minden jegy elkelt
2023/06/02
Péntek
15:00 - 16:15
Popkulturális klubkönyvtár
Típus:
Programsorozat
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:

Jegytípus:
ülő
előadó
Tápai Dóra

SOLD-OUT - Kék vagy szomorú? Klasszikus vagy jazz? Gershwin!

A Hangadó Senior című sorozatunkat az idősebb korosztálynak szánjuk, de persze minden érdeklődőt szeretettel várunk. A széria célja, hogy klubként működjön és egyórás interaktív időutazás keretében játékosan meséljen el a zenetörténet érdekességeiből egy-egy fejezetet. Ezen a délutánon Amerikába kalandozunk a századforduló után, főképpen a húszas években járunk, amikor a jazz zene világhódító útjára indult. George Gershwin nem kevesebbet tűzött ki maga elé célul, mint a klubok jazz muzsikáját eljuttatni a klasszikus koncertpódiumokra! Vajon hogyan tudta ezt megvalósítani? Kövessük nyomon közösen!

Az 1920-as évek elején az afroamerikai zene hódító útjára indult szerte a világon. New Orleans és New York után meghódította Európát és szépen lassan a klasszikus zenébe is beszivárgott. Egy fehér, zsidó és autodidakta muzsikus tett mindezért a legtöbbet: George Gershwin. Az általa szerzett zenék a klasszikus és modern világokat ötvözték, elképesztően népszerű és sikeres volt, de mindkét oldalon meg kellett küzdenie az elismerésért! Leghíresebb műve a Kék rapszódia, ami egy klasszikus értelemben vett zongoraverseny, viszont ízig-vérig jazz! Sajátos módon félrefordították magyarul a címét! Kék vagy szomorú? Választ kapunk erre a Hangadó Senior Klub utolsó előadásán, amivel elköszönünk a kitartó és lelkes közönségünktől a nyári szünet idejére. Az interaktív foglalkozás végén közös zenei kvízjátékkal zárunk!

Az előadást Tápai Dóra karnagy, középiskolai tanár, a Magyar Zene Háza zenepedagógusa tartja.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

1 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

A Hangadó Senior című sorozatunkat az idősebb korosztálynak szánjuk, de persze minden érdeklődőt szeretettel várunk. A széria célja, hogy klubként működjön és egy kilencven perces interaktív időutazás keretében játékosan meséljen el a zenetörténet érdekességeiből egy-egy fejezetet.

Előadó: Tápai Dóra a Magyar Zene Háza Zenepedagógusa, Ének-zenetanár, karnagy 

2022/10/14 - 2025/01/15