Azonnali hívás
Los Orangutanes

Los Orangutanes

Távoli kultúrák fesztiválja – Dél-Amerika
Jegyet veszek
2023/07/15
Szombat
19:00 - 20:10
Koncertterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Globálzene
Tradicionális zene
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Los Orangutanes

Nem telhet el nyár a Zene Házában saját minifesztivál nélkül – a 2023-ban indított Távoli kultúrák fesztiválja első állomása a nyitóévben: Dél-Amerika. Mit jelent ez? Elsősorban ellenállhatatlanul jó zenéket, forró hangulatot és táncot, minden mennyiségben. Még mindig elsősorban két legendás zenekart, akik Dél-Amerikából érkeznek Budapestre. A szombati napon (július 15.) a perui chicha hetvenes évek óta meghatározó pszichedelikus formációja, a Los Wembler’s de Iquitos, vasárnap (július 16.) a kolumbiai joropo egyik alapzenekara, a Cimarrón táncoltat. De rajtuk is kívül is garantált a széles mosoly és a latin örömzene a salsától a cumbiáig: a Los Orangutanesszel, a Los Andinosszal, a Stefánia Allstarsszal (Salsa a Parkban), a Litumával és a DJ Gandharva & Von Yodi párossal. A nyitónap első fellépője nem is lehet más, mint a dél-amerikai zenék, azon belül is főképp az autentikus cumbia hazai helytartója, a Los Orangutanes.

A Los Orangutanes zenekar 2017 óta táncoltatja a magyar cumbia rajongókat. Annak ellenére, hogy Dél-Amerika legnépszerűbb stílusa a cumbia, ez a műfaj méltatlanul kis figyelmet kapott eddig idehaza. Ezen szeretne változtatni a Los Orangutanes, melyet kipróbált, veterán zenészek hívtak életre. Az Irie Maffia, Zuboly, PASO, Besh o droM, Anselmo Crew tagjaiból verbuválódott csapat rövid idő alatt a táncolni vágyó magyarok kedvencévé vált, teltházas koncertek, valamint számtalan hazai fesztivál is a hátuk mögött van már. 2021-ben jelent meg az első stúdiólemez, Lo Mejor De La Cumbia címmel, amely tisztelgés a műfaj legnagyobb úttörői elött. Összesen 12 klasszikus cumbia dalból ősszegyűrt egyveleg – betekintést a műfaj széles spektrumába. Latin ütősök és sok fúvós hangszer mellett a műfaj legjellegzetesebb hangszere, a tangóharmonika is főszerepet kap. A dalok pedig Tabeira Iván és Árkosi Szabi előadásától vállnak igazán egyedivé. Aki járt már Los Orangutanes koncerten, az tudja, hogy nem lehet ülve végignézni a csapatot, az ember lába automatikusan táncra perdül.

A nap menetrendje:
19:00-20:10 Los Orangutanes (Koncertterem)
20:10-20:30 szünet
20:30-20:45 A Los Wembler’s-szel beszélget Élő Márton (Koncertterem)
20:45-22:00 Los Wembler’s de Iquitos (Koncertterem)
22:15- DJ Gandhavra & Von Yodi (dj-szett, Szabadtéri színpad)

Szombati napijegy:
A szombati napijegy  a perui Los Wembler’s de Iquitos és a Los Orangutanes koncertjeire, valamint a DJ Gandharva & Von Yodi páros dj-szettjére érvényes.

Jegyár: 4 900 Ft

Jegyet veszek

Jegyárak

2 000 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Nem telhet el nyár a Zene Házában saját minifesztivál nélkül – a 2023-ban indított Távoli kultúrák fesztiválja első állomása a nyitóévben: Dél-Amerika. Mit jelent ez? Elsősorban ellenállhatatlanul jó zenéket, forró hangulatot és táncot, minden mennyiségben. Még mindig elsősorban két legendás zenekart, akik Dél-Amerikából érkeznek Budapestre. A szombati napon (július 15.) a perui chicha hetvenes évek óta meghatározó pszichedelikus formációja, a Los Wembler’s de Iquitos, vasárnap (július 16.) a kolumbiai joropo egyik alapzenekara, a Cimarrón táncoltat. De rajtuk is kívül is garantált a széles mosoly és a latin örömzene a salsától a cumbiáig: a Los Orangutanesszel, a Los Andinosszal, a Stefánia Allstarsszal (Salsa a Parkban), a Litumával és a DJ Gandharva & Von Yodi párossal.

2023/07/15 - 2023/07/16