Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Los Wembler's de Iquitos (PER)

Távoli kultúrák fesztiválja – Dél-Amerika
Minden jegy elkelt
2023/07/15
Szombat
20:45 - 22:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Globálzene
Tradicionális zene
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

timbales, drums, percussion, backing vocals
Misael SANCHEZ
ének
Jair SANCHEZ
basszusgitár, ének
Danger Runer SANCHEZ
konga, ének
Gelner Misael Jr SANCHEZ
ritmus gitár
Roberto RAMOS
gitár
Bonar SANCHEZ

Los Wembler's de Iquitos (PER)

🇪🇸 // Vea a continuación una descripción en español! // 🇪🇸

Nem telhet el nyár a Zene Házában saját minifesztivál nélkül – a 2023-ban indított Távoli kultúrák fesztiválja első állomása a nyitóévben: Dél-Amerika. Mit jelent ez? Elsősorban ellenállhatatlanul jó zenéket, forró hangulatot és táncot, minden mennyiségben. Még mindig elsősorban két legendás zenekart, akik Dél-Amerikából érkeznek Budapestre. A szombati napon (július 15.) a perui chicha hetvenes évek óta meghatározó pszichedelikus formációja, a Los Wembler’s de Iquitos, vasárnap (július 16.) a kolumbiai joropo egyik alapzenekara, a Cimarrón táncoltat. De rajtuk is kívül is garantált a széles mosoly és a latin örömzene a salsától a cumbiáig: a Los Orangutanesszel, a Los Andinosszal, a Stefánia Allstarsszal (Salsa a Parkban), a Litumával és a DJ Gandharva & Von Yodi párossal. A nyitónap fő attrakciója, a Los Wembler’s egy igazi műfaji legenda, amely még soha nem járt Magyarországon, de manapság is divatos a hangzása, a Khruangbintől a Meridian Brothersig sokan merítenek munkásságukból – mi pedig most élőben is átélhetjük vibráló, boldogsághormon koncertjüket!

Az 1968-ban alakult Los Wembler’s, az Amazonas perui fővárosából, Iquitosból származik, az alapító Sanchez család az amazóniai cumbia egyik úttörője, korai dalaikat a népszerű perui kortárs Los Mirlos is sikerre vitte. A zenekarnak meghatározó szerepe volt a sajátos ízű perui ág kifejlesztésében, a hetvenes évekbeli pszichedelikus cumbia, a chicha berobbanásában. Rengeteg klasszikus lemez díszeleg diszkográfiájukban (például az 1975-ös La danza del Petrolero és a La Amenaza Verde) és amikor megindult a chicha 21. századi reneszánsza, akkor is ott voltak a kirakatban (Roots of Chicha, Cumbia Beat, Rough Guide to Psychedelic Cumbia válogatások és poptörténeti videók Peru’s Response To 60s Rock? Psychedelic Cumbia.), majd olyan különböző zenekarok dolgozták fel őket, mint a Chicha Libre vagy a Firewater. Sőt, 2017-ben új, nemzetközi terjesztésű remek minialbumot is kiadtak (Ikaro del Amor, a Barbès Records-nál, az első friss kiadványuk a nyolcvanas évek eleje óta), és mivel komoly érdeklődés mutatkozott a zenekar iránt, turnézni is kezdtek a világban. 2019-ben új album érkezett (Vision del Ayahuasca), ezen felül pedig jöttek az együttműködések (Eblis Alvarezzel a Meridian Brothersből, vagy a Dengue Dengue Dengue-vel), a zenekar elevenebb lett, mint valaha. És végre Magyarországra is eljut, mégpedig nem egy nosztalgia-előadással, hanem olyan műsorral, amelyen során megmutatják, hogy nem véletlenül találták meg a zenéjüket értő, világméretű közönséget. A testvérek (akik közül sajnos többen elhunytak a Covid idején) még mindig hűek eredeti hangzásukhoz, és egy cseppet sem veszítettek szenvedélyükből és kreatív szellemükből. Minden koncertjük fergeteges mulatság – részben latin táncparty, részben pszichedelikus rock extravaganza.

A 20:45-kor kezdődő koncert előtt 20:30-tól a zenekar alapító tagjaival beszélget Élő Márton (Los Orangutanes, Stefánia Allstars, Irie Maffia).

A nap menetrendje:
19:00-20:10 Los Orangutanes (Koncertterem)
20:10-20:30 szünet
20:30-20:45 A Los Wembler’s-szel beszélget Élő Márton (Koncertterem)
20:45-22:00 Los Wembler’s de Iquitos (Koncertterem)
22:15- DJ Gandhavra & Von Yodi (dj-szett, Szabadtéri színpad)

Rövid szombat:
A szombati napijegy (Napijegy I. nap) a perui Los Wembler’s de Iquitos és a Los Orangutanes koncertjeire, valamint a DJ Gandharva & Von Yodi páros dj-szettjére érvényes.

Jegyár: 4 900 Ft

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

FESTIVAL DE CULTURAS LEJANAS


Para terminar de completar este verano, llega el minifestival de la Casa de la Música: este 2023 Sudamérica será la encargada de inaugurar el Festival de Culturas Lejanas. ¿Qué significa esto? Música irresistiblemente buena, sonidos cálidos y mucho baile. Contaremos con la presencia de dos grupos legendarios de la música del sur. El sábado (15 de julio) se presentarán Los Wembler's de Iquitos, el mayor exponente de la cumbia amazónica que desde los años 70 es un referente de la chicha peruana. El domingo (16 de julio) tendremos la oportunidad de gozar con Cimarrón, un viaje a las llanuras orientales de Colombia guiados por los sonidos del Joropo. También garantizamos contagiarnos de alegría con la cumbia, la salsa y todo el sabor de Los OrangutantesLos AndinosStefania Allstars (Salsa en el Parque), Lituma y DJ Gandharva & Von Yodi.

 

LOS WEMBLER'S DE IQUITOS (PER)
Formados en 1968, Los Wembler's de Iquitos son uno de los pioneros de la cumbia amazónica. Desde la capital peruana del Amazonas, Los Sánchez, la familia fundadora del grupo, crearon canciones cargadas de psicodelia, que posteriormente popularizaron junto a grupos contemporáneos como Los Mirlos. La banda desempeñó un papel decisivo en el desarrollo de un género peruano de sabor característico, la chicha, la cumbia psicodélica de los años 70. Antes del concierto, que comienza a las 20.45, Márton Élő (Los Orangutanes, Stefánia Allstars, Irie Maffia) conversará con los miembros fundadores de la banda a partir de las 20.30.
 

Az esemény támogatója a Szerencsejáték Zrt.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

3 900 Ft (álló)

Elrendezés: álló

Facebook esemény
Elmentem a naptárba: