Azonnali hívás
Los Wembler's de Iquitos (PER)

Los Wembler's de Iquitos (PER)

Távoli kultúrák fesztiválja – Dél-Amerika
Jegyet veszek
2023/07/15
Szombat
20:45 - 22:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Globálzene
Tradicionális zene
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Los Wembler's de Iquitos (PER)

Nem telhet el nyár a Zene Házában saját minifesztivál nélkül – a 2023-ban indított Távoli kultúrák fesztiválja első állomása a nyitóévben: Dél-Amerika. Mit jelent ez? Elsősorban ellenállhatatlanul jó zenéket, forró hangulatot és táncot, minden mennyiségben. Még mindig elsősorban két legendás zenekart, akik Dél-Amerikából érkeznek Budapestre. A szombati napon (július 15.) a perui chicha hetvenes évek óta meghatározó pszichedelikus formációja, a Los Wembler’s de Iquitos, vasárnap (július 16.) a kolumbiai joropo egyik alapzenekara, a Cimarrón táncoltat. De rajtuk is kívül is garantált a széles mosoly és a latin örömzene a salsától a cumbiáig: a Los Orangutanesszel, a Los Andinosszal, a Stefánia Allstarsszal (Salsa a Parkban), a Litumával és a DJ Gandharva & Von Yodi párossal. A nyitónap fő attrakciója, a Los Wembler’s egy igazi műfaji legenda, amely még soha nem járt Magyarországon, de manapság is divatos a hangzása, a Khruangbintől a Meridian Brothersig sokan merítenek munkásságukból – mi pedig most élőben is átélhetjük vibráló, boldogsághormon koncertjüket!

Az 1968-ban alakult Los Wembler’s, az Amazonas perui fővárosából, Iquitosból származik, az alapító Sanchez család az amazóniai cumbia egyik úttörője, korai dalaikat a népszerű perui kortárs Los Mirlos is sikerre vitte. A zenekarnak meghatározó szerepe volt a sajátos ízű perui ág kifejlesztésében, a hetvenes évekbeli pszichedelikus cumbia, a chicha berobbanásában. Rengeteg klasszikus lemez díszeleg diszkográfiájukban (például az 1975-ös La danza del Petrolero és a La Amenaza Verde) és amikor megindult a chicha 21. századi reneszánsza, akkor is ott voltak a kirakatban (Roots of Chicha, Cumbia Beat, Rough Guide to Psychedelic Cumbia válogatások és poptörténeti videók Peru’s Response To 60s Rock? Psychedelic Cumbia.), majd olyan különböző zenekarok dolgozták fel őket, mint a Chicha Libre vagy a Firewater. Sőt, 2017-ben új, nemzetközi terjesztésű remek minialbumot is kiadtak (Ikaro del Amor, a Barbès Records-nál, az első friss kiadványuk a nyolcvanas évek eleje óta), és mivel komoly érdeklődés mutatkozott a zenekar iránt, turnézni is kezdtek a világban. 2019-ben új album érkezett (Vision del Ayahuasca), ezen felül pedig jöttek az együttműködések (Eblis Alvarezzel a Meridian Brothersből, vagy a Dengue Dengue Dengue-vel), a zenekar elevenebb lett, mint valaha. És végre Magyarországra is eljut, mégpedig nem egy nosztalgia-előadással, hanem olyan műsorral, amelyen során megmutatják, hogy nem véletlenül találták meg a zenéjüket értő, világméretű közönséget. A testvérek (akik közül sajnos többen elhunytak a Covid idején) még mindig hűek eredeti hangzásukhoz, és egy cseppet sem veszítettek szenvedélyükből és kreatív szellemükből. Minden koncertjük fergeteges mulatság – részben latin táncparty, részben pszichedelikus rock extravaganza.

A 20:45-kor kezdődő koncert előtt 20:30-tól a zenekar alapító tagjaival beszélget Élő Márton (Los Orangutanes, Stefánia Allstars, Irie Maffia).

A nap menetrendje:
19:00-20:10 Los Orangutanes (Koncertterem)
20:10-20:30 szünet
20:30-20:45 A Los Wembler’s-szel beszélget Élő Márton (Koncertterem)
20:45-22:00 Los Wembler’s de Iquitos (Koncertterem)
22:15- DJ Gandhavra & Von Yodi (dj-szett, Szabadtéri színpad)

Rövid szombat:
A szombati napijegy (Napijegy I. nap) a perui Los Wembler’s de Iquitos és a Los Orangutanes koncertjeire, valamint a DJ Gandharva & Von Yodi páros dj-szettjére érvényes.

Jegyár: 4 900 Ft

Jegyet veszek

Jegyárak

3 900 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Nem telhet el nyár a Zene Házában saját minifesztivál nélkül – a 2023-ban indított Távoli kultúrák fesztiválja első állomása a nyitóévben: Dél-Amerika. Mit jelent ez? Elsősorban ellenállhatatlanul jó zenéket, forró hangulatot és táncot, minden mennyiségben. Még mindig elsősorban két legendás zenekart, akik Dél-Amerikából érkeznek Budapestre. A szombati napon (július 15.) a perui chicha hetvenes évek óta meghatározó pszichedelikus formációja, a Los Wembler’s de Iquitos, vasárnap (július 16.) a kolumbiai joropo egyik alapzenekara, a Cimarrón táncoltat. De rajtuk is kívül is garantált a széles mosoly és a latin örömzene a salsától a cumbiáig: a Los Orangutanesszel, a Los Andinosszal, a Stefánia Allstarsszal (Salsa a Parkban), a Litumával és a DJ Gandharva & Von Yodi párossal.

2023/07/15 - 2023/07/16