Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Panda Bear (US) & Sonic Boom (UK)

Jegyet veszek
2023/03/05
Vasárnap
19:30 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Pop
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:

Jegytípus:
álló
művész
Sonic Boom
művész
Panda Bear

Panda Bear (US) & Sonic Boom (UK)

Két korszakos legenda együtt a Zene Háza színpadán! Először állt össze duóvá az indie-sztárzenekar Animal Collective alapítója, a szólóban is az elmúlt két évtized egyik meghatározó artpop alkotója, Panda Bear, valamint a nyolcvanas évek egyik legfontosabb zajrock zenekarát, a Spacemen 3-t vezető, később szólóban és producerként (MGMT, Beach House) is nagyhatású Sonic Boom. Ugyan már régóta barátok és alkotótársak, de most készítettek is egy közösen írt albumot, amely a 2022-es év egyik sikerlemeze, és aminek turnéján Panda Bear és Sonic Boom szólóban (illetve persze duóban) először látható élőben Magyarországon. A Reset című anyagot az ötvenes-hatvanas évek doo-wop és rock’n’roll slágerei inspirálták, ez a Beach Boys-os dallam- és harmóniavilág fog életre kelni, hogy a koncertterem üvegfalai közt hullámoztasson, utaztasson és elringasson.

Sonic Boom a Spacemen 3-vel süvöltő, zajos, garázsos space-rockot játszott, őket az Iggy Pop-féle Stooges inspirálta, ők meg a következő alternatív rock- és shoegaze-nemzedékre voltak óriási hatással. A zenekar felbomlása után ebből a formációból nőtt ki a Spiritualized, illetve Sonic Boom projektje a Spectrum, amellyel széles hangspektrumon készített agyas rockzenét. Az utóbbi években producerként jeleskedett, az MGMT és a Beach House mellett Panda Bear lett a fő kuncsaftja, akivel úgy haverkodott össze, hogy az Animal Collective-vel akkor már nagyon népszerű zenész 2007-es, instant klasszikus szólólemezén (Person Pitch) köszönetet mondott a Spacemen 3-életműért, amire Sonic Boom is bókokkal felelt. És aztán ő lett a következő Panda Bear-albumok (Tomboy - 2011, Panda Bear Meets the Grim Reaper - 2015) producere, de kapcsolatuk hat éve szintet lépett. Panda Bear az Animal Collective-vel generációja egyik meghatározó figurája, de az amerikai zenész már jó ideje Portugáliában telepedett le. Ide költözött hat éve az angol Sonic Boom is, hogy közel legyenek egymáshoz, és egy közös lemezt írjanak és rakjanak össze, amelyet az ő ötvenes-hatvanas évekbeli lemezgyűjteménye inspirált és e korszak előtt tiszteleg, de persze úgy, hogy a kettejüket jellemző agy- és hangrobbantó kreativitás és ritmusorgia jellemzi a végeredményt. A minden érzéket felcsigázó, rengeteg hangmintát használó, azokból wall-of-soundot építő zene nagy siker lett, minden jelentős év végi zenei listán (Mojo, Uncut, Stereogum, Pitchfork) szerepel, élőben pedig még inkább kidomborodik a megszólalás eksztatikus oldala, a természetes, fülbemászó és pozitív vibrálásokkal teli dallamvilág. Szóval ezt akkor is látni kell, ha nem vagy Animal- vagy Spacemen-fan. Úgy meg pláne kihagyhatatlan.

Jegyet veszek

Jegyárak

5 800 Ft 6 800 Ft

Teljes árú jegy: 6800 Ft
Early bird (ELFOGYOTT): 5800 Ft

A koncertterem elrendezése: álló

Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

BLOG

Panda Bear & Sonic Boom-interjú

Vasárnap, március 5-én az Animal Collective-alapító Panda Bear és a pszichedelikus space rock egyik csúcszenekarából, a Spacemen 3-ből és a Spectrumból ismerős Sonic Boom lép fel

Panda Bear & Sonic Boom

Két korszakos legenda a Zene Háza színpadán március 5-én: egyikük, Panda Bear az indie-sztárzenekar Animal Collective alapítója, és szólóban is az elmúlt két évtized egyik meghatározó artpop alkotója. Másikuk, Sonic Boom a nyolcvanas évek egyik legfontosabb zajrock zenekarát, a Spacemen 3-t vezette, később más formációkkal és producerként (MGMT, Beach House) is nagyhatású lett. Ugyan már régóta barátok és alkotótársak, de most készítettek is egy közösen írt albumot Reset címmel, ami a 2022-es év egyik sikerlemeze, és aminek turnéján Panda Bear és Sonic Boom önállóan (és persze párban) először látható Magyarországon.

Nincs ülőhely a koncerten

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy ezen az álló koncerten ülő helyek nem lesznek.

Megértéseteket köszönjük!