Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Rachelle Ferrell – az extravagáns díva

Jegyet veszek
2024/11/29
Péntek
19:00 - 20:15
Előadóterem
Típus:
Ismeretterjesztés
Programsorozat
Interaktív
Műfaj:
Jazz
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

előadó, énekes, zongorista
Mózes Tamara

Rachelle Ferrell – az extravagáns díva

Mózes Tamara énekes-zongorista előadóművész előadássorozatának célja, hogy három népszerű zongorista-énekesnőt mutathasson be, és rajtuk keresztül azt a sokarcú zenei kifejezésmódot, ami művészetüket jellemzi. Olyan jelentős dívákról lesz szó, akik nem a zeneipar, hanem a zene valódi dívái; akik vokális-hangszeres hangzásukkal egyedi stílust alakítottak ki, és igazi meghatározó egyéniségek. A sorozatban megnézzük, hogyan tudtak sajátos hangzásvilágokat létrehozni, képviselni, illetve, hogy miről ismerhetjük fel őket. A harmadik részben Rachelle Ferrellhez, az extravagáns dívához kerülünk közelebb. Rachelle Ferrell (1961-) – az extravagáns díva Az egyik leglehengerlőbb amerikai énekes-hangszeres előadó, zenei műfajokon átívelő életművel, a gospeltől az R&B-n át egészen az improvizatív kortárs jazzig. Vokális adottságai és zenei palettája rendkívül széles, muzikalitása végtelen.

Hat oktávos hangterjedelmével és énekhangszíneivel olyan virtuóz módon bánik, hogy érthető, hogy 1990-ben megjelent első lemeze miért ezt a címet kapta: ‘First Instrument’.

A sorozatról: Mindannyiunknak vannak szeretett előadói, akiknek stílusa és személyisége is példaként szolgálhat. Izgalmas megismerni tevékenységüket, megfigyelni eszközeiket, sokdimenziós előadásaikat, amelyek rendkívül inspirálóak lehetnek. A három választott előadó: Shirley Horn (1934-2005) – a nyugodt díva Nina Simone (1933-2003) – a forrongó díva Rachelle Ferrell (1961-) – az extravagáns díva Mózes Tamara így ajánlja a szériát: mesélek a dívákról, mint nőkről és mint női művészekről, személyes történetükről. Dalaik bemutatását élő ének-zongora előadással színesítem, beszélek a technikai és zenei megoldásokról és arról, hogy milyen érdekességeket fedezhetünk fel a dalokban. Közösen is megszólaltathatunk majd dalrészleteket, együtt énekelve, így még inkább beléphetünk az adott dívák zenei világába. A zenével, vetítéssel, énekléssel gazdagított esteken mindenki új érzelmekkel, ismeretekkel és perspektívákkal gazdagodhat!

Mózes Tamara
Mózes Tamara énekes-zongorista előadóművész, dalszerző és tanár. Zongoraművészként diplomázott a budapesti Zeneakadémián, majd Párizsban és Belgiumban folytatta tanulmányait, jazzének- és improvizáció szakon. 2011-ben a Francia Állam ösztöndíjasa, 2015-ben a Magyar Állam Lakatos Ablakos Dezső jazz-ösztöndíjasa. 2017 nyarán a Crest Jazz Vocal Competition (F) zsűrijének tagja volt. Több nemzetközi verseny díjazottja, fesztiválok rendszeres fellépője. Jelenleg a belgiumi Académie de Saint Josse vendégtanára, ahol jazzéneket és jazz vocal ensemble-t tanít. Eddig hat lemeze jelent meg, ebből kettő ének-zongora szólóanyag, a legújabb pedig a Mozes & Kaltenecker formáció duóalbuma, a BMC Records kiadásában. Alapítója, művészeti vezetője és tanára a minden nyáron Budapesten megrendezett Énektér/Singing Space nemzetközi énektábornak.

Jegyet veszek

Jegyárak

2 600 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba: