Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Svaneborg Kardyb (DK) | iamyank: Phasing Shapes lemezbemutató koncert

Minden jegy elkelt
2023/04/14
Péntek
19:30 - 22:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Jazz
Pop
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:

Jegytípus:
álló
zongora, billentyűk
Nikolaj Svaneborg
dob
Jonas Kardyb
-------------
IAMYANK
ének
Herold János (iamynak)
dobok
Boros Levente
basszus
Gyányi Marcell
szaxofon, elektronika
Varga Dániel

Svaneborg Kardyb (DK) | iamyank: Phasing Shapes lemezbemutató koncert

Ezen az áprilisi estén a dán Svaneborg Kardyb és hazai oldalról iamyank egy nagyon különleges formációja, a Phasing Shapes koncertezik a Zene Házában, és kínálnak mindketten izgalmas utazásra hívó instrumentális zenét.

A Phasing Shapes egyszeri projektnek indult, az iamyankra jellemző texturális downtempo világot ebben az exkluzív formában színesebb, dinamikusabb, nagyívű irányba terelik, rituális ritmusokkal és avantgárd jazz ízekkel fűszerezve, Boros Levente (dob, elektronika), Gyányi Marcell (basszusgitár) és Varga Dániel (szaxofon, elektronika) segítségével. A későbbiekben is ritkaságszámba menő formáció idővel eljutott első nagylemezének rögzítéséig, ezt fogják bemutatni ezen az estén. Majd egy rövid szünet után az északi jazzes, elektonikus, ambientes színtér egyik vezető formációja, a Svaneborg Kardyb billentyűs-dobos duó varázsol el természet ihlette szabadstílusú zenéjével. A kísérleti, jazzes, elektronikus Gondwana Records-nál megjelenő páros harmadik lemezének, a 2022-ben kijött Over Tage című anyagnak a turnéjával érkezik és koncertezik először Magyarországon.

A kamarajazz és a progresszív elektronika határain járó, de stílus megnevezések helyett inkább hangulatokkal megragadható dán duóban Nikolaj Svaneborg Wurlitzeren, Junón és zongorán, Jonas Kardyb pedig dobon és ütőhangszereken játszik. Tíz éve aktívak, első ihletőforrásuk az Északi-tenger és az ott fújó szél melodikus játéka, valami a tengeri madarak éneke volt, és zenéjük sokkal inkább melengető, mint fagyos, sőt, sokkal inkább lágy, melodikus és békés, természeti hatásokkal teli. 2019-ben robbantak be hazájukban Knob című bemutatkozó albumukkal, ami díjesőben részesült, majd ugyanazon a magas színvonalon folytatták a 2020-as Haven LP-vel, így nem is meglepő, hogy lecsapott rájuk a zsánerben meghatározó Gondwana Records (lásd még: GoGo Penguin, Portico Quartet, Sunda Arc, Hania Rani), és legutóbbi, Over Tage című remek kiadványuk már ott látott napvilágot 2022 novemberében. A dán népzenéből és skandináv jazz hatásokból is merítő páros zenéjét gyönyörű dallamok, finom minimalizmus, fülbemászó groove-ok, laza elektronikus vibrálás, skandináv atmoszféra és az organikus összjáték megkapó és örömteli elegye jellemzi. Az est iamyank legújabb albumának, a Phasing Shapes című 2023-ban megjelenő lemeznek a bemutatójával indul. A Phasing Shapes egyszeri alkalomnak indult, lemezzé érett projekt. Az iamyankra jellemző texturális downtempo világot exkluzív formában színesebb, dinamikusabb, nagyívű irányokba tereli, rituális ritmusokkal és avantgárd jazz ízekkel fűszerezve, Boros Levente (dob, elektronika), Gyányi Marcell (basszusgitár) és Varga Dániel (szaxofon, elektronika) segítségével. A lemezbemutató egy exkluzív koncert lesz, kifejezetten a Zene Házára adottságaira szabva. Gyűjtőknek kötelező, kíváncsiknak ajánlott.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

5 000 Ft

A koncertterem elrendezése: álló

Facebook esemény
Elmentem a naptárba: