Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Cimarrón (COL)

Távoli kultúrák fesztiválja – Dél-Amerika
Minden jegy elkelt
2023/07/16
Vasárnap
20:30 - 21:45
Koncertterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Globálzene
Tradicionális zene
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

ének
Ana Veydó
basszus
Iván Arturo Vacca
hárfa
Duvan Uscátegui
surdo, cajón, tambora, hi-hat, crash, danza zapateada
Jorge Perilla
cuatro, cacho de venado, danza zapateada
Carlos Quimbaya
bandola, tiple llanero, cacho de venado, danza zapateada
Daniel Barrera

Cimarrón (COL)

🇪🇸 // Vea a continuación una descripción en español! // 🇪🇸

Nem telhet el nyár a Zene Házában saját minifesztivál nélkül – a 2023-ban indított Távoli kultúrák fesztiválja első állomása a nyitóévben: Dél-Amerika. Mit jelent ez? Elsősorban ellenállhatatlanul jó zenéket, forró hangulatot és táncot, minden mennyiségben. Még mindig elsősorban két legendás zenekart, akik Dél-Amerikából érkeznek Budapestre. A szombati napon (július 15.) a perui chicha hetvenes évek óta meghatározó pszichedelikus formációja, a Los Wembler’s de Iquitos, vasárnap (július 16.) a kolumbiai joropo egyik alapzenekara, a Cimarrón táncoltat. De rajtuk is kívül is garantált a széles mosoly és a latin örömzene a salsától a cumbiáig: a Los Orangutanesszel, a Los Andinosszal, a Stefánia Allstarsszal (Salsa a Parkban), a Litumával és a DJ Gandharva & Von Yodi párossal.

A vasárnapi, második nap fő attrakciója a kolumbiai Cimarrón zenekar, amely a latin zenéken belül is egy egészen szokatlan megszólalással bíró műfaj, a joropo Songlines-díjas együttese. Az 1986-ban alakult Cimarrón egy joropo zenekar, amely az Orinoco-síkság kolumbiai oldaláról indult. A joropo venezuelai és kolumbiai gyökerű zene, kreol hagyományokból és a venezuelai tangóból táplálkozik, jellemző hangszere a hárfa, a kistestű pengetős hangszerek (mint a bandola, a cuatro) és a maracas ritmushangszer. A Cimarrón ezt egyéb ütőhangszerekkel, bőgővel, és némileg kortásibb megszólalással egészíti ki. A Latin Grammy-jelölt (Legjobb hagyományos világzenei album) formáció megjárta az összes fontos tradicionális és világzenei fesztivált, 2020-ban a legfontosabb világzenei magazin, a Songlines az év zenekarának nevezete őket a 2019-es Orinoco című album után, de legfrissebb, 2022-es lemezük, a La Recia is remek fogadtatásban részesült, a joropo legjobb albumai között tartják nyilván. Azaz a legjobb pillanatban láthatjuk a látványos klipeket, albumborítókat készítő formációt, amely folyamatosan mozgásban tartja, frissíti a megszólalását, és mindig megmozgatja, lenyűgözi a koncertjét látogató közönséget is.

A nap menetrendje:
17:30-18:45 Salsa a Parkban (Szabadtéri színpad)
19:00-20:10 Los Andinos (Koncertterem)
20:10-20:30 szünet
20:30-21:45 Cimarrón (CO) (Koncertterem)
22:00- Lituma (Szabadtéri színpad)

Vasárnapi napijegy:
A Távoli kultúrák fesztiválja a Magyar Zene Háza kétnapos eseménye, ahol idén Dél-Amerika sokszínű zenéje kerül a fókuszba. A vasárnapi napijegy a kolumbiai Cimarrón, a Los Andinos és a Lituma koncertjeire érvényes.

Jegyár: 4 900 Ft

=========================

// ESP //

CIMARRÓN (COL)
La principal atracción del domingo, es el grupo colombiano Cimarrón, un conjunto inusual incluso dentro de la música latina. Una oportunidad única para conocer este maravilloso ritmo de la frontera colombo-venezolana. Ganador del premio Joropo Songlines.

FESTIVAL DE CULTURAS LEJANAS
Para terminar de completar este verano, llega el minifestival de la Casa de la Música: este 2023 Sudamérica será la encargada de inaugurar el Festival de Culturas Lejanas. ¿Qué significa esto? Música irresistiblemente buena, sonidos cálidos y mucho baile. Contaremos con la presencia de dos grupos legendarios de la música del sur. El sábado (15 de julio) se presentarán Los Wembler's de Iquitos, el mayor exponente de la cumbia amazónica que desde los años 70 es un referente de la chicha peruana. El domingo (16 de julio) tendremos la oportunidad de gozar con Cimarrón, un viaje a las llanuras orientales de Colombia guiados por los sonidos del Joropo. También garantizamos contagiarnos de alegría con la cumbia, la salsa y todo el sabor de Los Orangutantes, Los Andinos, Stefania Allstars (Salsa en el Parque), Lituma y DJ Gandharva & Von Yodi.
Entrada del sábado:
Las entradas del sábado son válidas para Los Wembler's de Iquitos (Perú) y Los Orangutanes, así como para un DJ set del dúo DJ Gandharva & Von Yodi.
Precio de las entradas: 4 900 Ft

Horario sábado:
19:00-20:10 Los Orangutanes (Sala de conciertos)
20:10-20:30 Descanso
20:30-20:45 Márton Élő habla con Los Wembler's (Sala de Conciertos)
20:45-22:00 Los Wembler's de Iquitos (PERÚ) (Sala de Conciertos)
22:15- DJ Gandhavra & Von Yodi (DJ set, Escenario exterior)

Entrada del domingo:
La entrada de (Day Ticket Day II) es válida para los conciertos de Cimarrón, Los Andinos y Lituma.
Precio de las entradas: 4 900 Ft

Horario Domingo:
17:30-18:45 Salsa en el Parque (Escenario al aire libre)
19:00-20:10 Los Andinos (Sala de conciertos)
20:10-20:30 Descanso
20:30-21:45 Cimarrón (CO) (Sala de conciertos)
22:00- Lituma (Escenario exterior)

 

Az esemény támogatója a Szerencsejáték Zrt.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

3 900 Ft (álló)

Elrendezés: álló

Facebook esemény
Elmentem a naptárba: