Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás
OLASZ SZINTIZSENI, SÁMÁN LOUNGE ÉS MAGYAR ŰRUTAZÓ AZ ELSŐ INOTA FESTIVALON

OLASZ SZINTIZSENI, SÁMÁN LOUNGE ÉS MAGYAR ŰRUTAZÓ AZ ELSŐ INOTA FESTIVALON

2023/08/07 | 6 p

Augusztus 31. és szeptember 3. között jön az első INOTA Festival, ami nem csak azért különleges, mert egy üzemen kívüli hőerőmű területén rendezik meg. A fesztivál bő merítést kínál a legizgalmasabb kortárs elektronikából: itt lesz Nils Frahm, a kortárs klasszikus zenét újradefiniáló zseni, Ellen Allien, a techno berlini királynője, és Daniel Avery, a britek egyik legeredetibb figurája is, de a headlinereken kívül sem lesz hiány a kuriózumokból, pláne a Magyar Zene Háza lebilincselő koncerttermében.

Augusztus 31-én, a zongoraművész Nils Frahm naplementés koncertjével startol el a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt eseményeként zajló INOTA Festival, de rajta kívül is csupa izgalmas, eredeti, formabontó arc lép fel a Várpalota melletti erőműben. Például a gyárépületekre szabott techno specialistái, Oscar Mulero és Lewis Fautzi, a kikerülhetetlen klubslágereket jegyző Konstantin Sibold, vagy Rival Consoles, akiben még soha nem csalódtunk, és 2022 egyik legjobb lemezét szállította (Now Is).

A zenei programok két helyszínen zajlanak: az említett koncerteket az erőmű udvarán nézhetjük meg (ide érvényes a napijegy és a fesztiválbérlet is), de lesznek fellépések a Zene Háza Koncerttermében is, ahová külön blokkjegyeket kell váltani a délutáni/esti/éjszakai programokra. (A jegyinfókért katt ide.) Az inotai erőműhöz eredetileg tartozott egy lakótelep is, ahol saját művelődési házat is építettek a munkások és a családjaik számára, gyönyörű, brutalista menyezettel és Hincz Gyula és Fónyi Géza 50-es években készült mozaikjaival. A maga korában állítólag Közép-Európa legjobb akusztikájú színháza volt – a fesztivál idejére ez alakul át a Zene Háza koncerttermévé, aminek most részletesen is áttekintjük a programjait.