Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás
Meghosszabbítja időszaki kiállítását a Zene Háza

Meghosszabbítja időszaki kiállítását a Zene Háza

2023/10/25 | 6 p

A nagy érdeklődésre való tekintettel 2024. január 21-ig látogatható a Zene Háza időszaki kiállítása, a Nekünk írták a dalt! – A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig című tárlat. Az év elején megnyílt kiállítást eddig közel 45 ezren látogatták meg.

A Zene Háza időszaki kiállítása nagy sikert aratott mind a látogatók, mind pedig a kiállításban szereplő előadóművészek, legendák körében. A tárlat a magyar popzene első bő három évtizedén vezeti végig a látogatókat olyan kreatív, interaktív megoldásokkal, amelyek játékosan vonják be őket a felfedezésbe. A kiállítás nemcsak a politikával átitatott korszak kiemelkedő előadóira, zenekaraira, emblematikus slágereire és legfontosabb poptörténeti eseményeire fókuszál, hanem bemutatja az azokhoz kötődő rajongói szubkultúrákat, a populáris zene elterjedésében nélkülözhetetlen médiumokat, a zenészek mozgásterét alapjaiban behatároló, erős politikai cenzúrával felügyelt intézményrendszert, a klubok, turnék és hangszerek világát, valamint a populáris zenekultúra és a társművészetek koronként változó viszonyát.

A tárlat meghosszabbításával folytatódnak népszerű kapcsolódó programjaink is. Az idei évben a Kiállítás Exkluzív vendége lesz Vincze Lilla, valalmint az LGT legendás zenészei, Solti János és Karácsony János is.

További információ: 
Nekünk írták a dalt! Kiállítás Exkluzív (zenehaza.hu)