Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

TELTHÁZ - Laurie Anderson & SexMob: LET X=X

Régi és új dalok a Big Science-től a legfrissebb felvételekig
Minden jegy elkelt
2023/06/13
Kedd
19:00 - 20:30
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Pop
Összművészet
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.
ének
Laurie Anderson
trombita
Steven Bernstein
szaxofon, gitár
Briggan Krauss
basszusgitár
Tony Scherr
dob
Kenny Wollesen
fúvósok, gitár
Doug Wieselman

TELTHÁZ - Laurie Anderson & SexMob: LET X=X

Laurie Andersont aligha kell bemutatni, úttörő, nagyhatású zeneszerző-énekes-író-rendező-képzőművész, aki hetvenes évek óta gyarapodó életművével a zene, a színház, a technológia és az egyéb művészeti ágak összeboronálásával alkot kiemelkedőt. A LET X = X című turnéja szerencsénkre Magyarországra is eljut: Laurie Anderson a Zene Házában lép fel régi és új műveivel. A legendás bemutatkozó album, a Big Science dalaitól a legfrissebb szerzeményeiig terjedő műsor az avantgárd színházat és a popzenét összekötő előadás lesz, de az is különlegessége az estnek, hogy a SexMob nevű, szintén New York-i avant jazz-funk zenekar kíséri a színpadon. Így még biztosan nem láthattuk az egyik legfontosabb dal- és zeneszerző-szövegírót. Sőt, alighanem olyan intim közelségből sem, mint ahogyan a Zene Házában erre lehetőség nyílik – érdemes gyorsan lecsapni a korlátozott számú jegyekre.

Laurie Anderson a New York-i avantgárd színtér egyik legjelentősebb képviselője – saját meghatározása szerint „mesemondó” –, 2023 júniusában tér vissza Európába, egy kifinomult és elsöprő erejű előadással. A Let X = X turnén történeteket, multimédiás elemeket és zenei kísérletezést házasít a Steven Bernstein trombitás vezette New York-i SexMob zenekar kíséretében: Briggan Krauss (szaxofon, gitár), Tony Scherr (nagybőgő), Kenny Wollesen (ütősök) és Doug Wieselman (gitár és fafúvósok). Ebben az új műsorban a művésznő a Big Science (1982) című remekművét záró Let X = X című dala köré építi az előadást, egyfajta boldogsággal teli minimalista szintézist Steve Reich és Robert Ashley között, amely során az avantgárd színház és a popzene találkozik.

A Big Science (1982), a Mister Heartbreak (1984), a Home Of The Brave (1986), a Strange Angels (1989), a Bright Red (1994), a Life On A String (2001), a Homeland (2010), vagy a 2018-as, Kronos Quartettel közös Landfall csak néhány Laurie Anderson remekművei közül, élőben is mindig kifejezetten lehengerlő – igazán nem szabad kihagyni koncertjét, amely a legkisebb, leginkább intim helyszín lesz ezen a mostani európai turnén.

Nyitókép: Stephanie Diani

Minden jegy elkelt

Jegyárak

12 900 Ft

A koncertterem elrendezése: álló

Elmentem a naptárba: