Azonnali hívás
Håvard Enstad-playlist

Håvard Enstad-playlist

2023/04/14 |

Április 15-én lép fel a Házban a Håvard Enstad, akinek a stílusát így lehetne leginkább jellemezni: az amerikai minimalizmus Debussy harmóniavilágával fűszerezve.

Április 15-én lép fel a Házban Håvard Enstad, akinek a stílusát így lehetne leginkább jellemezni: az amerikai minimalizmus Debussy harmóniavilágával fűszerezve. Darabjai ismétlődő-variálódó elemekből épülnek fel, megállíthatatlanul gyöngyöző hangokból képeznek hullámzó felületeket, amelyek merengésre és elmélyült, mégis pihentető befelé fókuszálásra hívnak. A Zongorahangolódás sorozat jelen epizódjának fő különlegességét az adja, hogy a meghívott zongorista saját kompozícióit játssza, Ács Dominika fuvolaművész közreműködésével. A koncert elé Enstad felvételeiből állítottunk össze egy playlistet.

Zongorahangolódás #4

Amerikai minimalizmus Debussy harmóniavilágával fűszerezve: leginkább így lehetne jellemezni Håvard Enstad stílusát. Darabjai ismétlődő-variálódó elemekből épülnek fel, megállíthatatlanul gyöngyöző hangokból képeznek hullámzó felületeket, amelyek merengésre és elmélyült, mégis pihentető befelé fókuszálásra hívnak. A Zongorahangolódás sorozat jelen epizódjának fő különlegességét az adja, hogy a meghívott zongorista saját kompozícióit játssza, Ács Dominika fuvolaművész közreműködésével.

A koncerten Oláh Krisztián jazz-zongorista beszélget a művésszel - angolul

2023/04/15 19:30
Koncertterem