Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Charlie

Minden jegy elkelt
2024/05/08
Szerda
19:30 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Pop
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.
ének
Horváth Charlie
szaxofon
Csiszár Péter
gitár
László Attila
basszusgitár
Lattmann Béla
dob
Póta András
zongora
Halász János

Charlie

Charlie nagysikerű 2022-es koncertje után ismét fellép a Zene Háza Koncerttermében, ahol olyan intim közelségből láthatjuk, ahogyan más, tőle megszokott nagy koncerthelyszíneken már aligha. Charlie természetesen az az énekes, akinek aztán tényleg nincs szüksége a bemutatásra, több mint öt évtizedes karrierje során műfajokon és korszakokon átívelő nagyszabású életművet teremtett. A Magyar Zene Házában tartott második koncertjén a műsor középpontjában találhatjuk magunkat, és egészen emberközelről élvezhetjük énekét, legjobb dalait.

Charlie a magyar pop- és rocktörténet egyik legendás alakja, aki ott volt a hatvanas évekbeli alapok lerakásánál, rocktörténeti jelentőségű zenekarok tagja volt, bár sem a Decca, sem az Olympia után nem maradt fenn túl sok hangfelvétel. Pedig itthon az elsők között használtak rockzenében fúvós hangszereket, és ötvöztek progresszív elemeket soullal. Charlie azonban csak ezután vált igazán ismertté, amikor csatlakozott a Generálhoz és a funkrock egyik hazai alapzenekara lettek, ottani zenésztársával, Tátrai Tiborral alapította meg a Tátrai Bandet a nyolcvanas évek végén, amivel aztán végképp csúcsra jutott.

A kilencvenes évek egyik legnépszerűbb formációja mellett pedig 1994-től szólókarrierjével is termelte a slágereket. Egyéni stílusát – persze összetéveszthetetlen tónusú hangján túl – a blues, a jazz és a soul gazdag hangszerelésű, sokrétű ötvözete jellemzi, na meg az, hogy dalai mindig az általa megélt élethelyzetekre reflektálnak, a dalszövegek személyességével könnyen lehet azonosulni. Charlie 2020-ban sok év szünet után is egy rá oly jellemző jegyeket mutató nagylemezt adott ki Mindenen túl címmel. Megannyi klasszikusa most a Zene Háza átlátszó Koncerttermében szólal meg ismét.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

12 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba: