Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

IN PARI – Szöveg és zene #2: Láng Orsolya, Závada Péter

Halmos András, Palojtay János, Pozsár Máté (zene)
Jegyet veszek
2024/05/09
Csütörtök
19:00 - 20:30
Előadóterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Jazz
Irodalom
Összművészet
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
szöveg
Láng Orsolya
zongora
Pozsár Máté
zongora
Palojtay János
dobok
Halmos András
szöveg
Závada Péter

IN PARI – Szöveg és zene #2: Láng Orsolya, Závada Péter

Egy olyan sorozatra invitáljuk nézőinket, amelyben a zene más-más művészeti ágakkal kel nászra, párban, egyenlően, ahogyan az IN PARI sorozatcím is jelzi. Ezúttal ismét zene és szöveg éltetik egymást. Improvizációra készülnek a fellépők: nem előre eldöntött sorrendben, hanem a zenefolyam hatására követik egymást szövegek és azokra válaszoló zenék.  Az IN PARI – Szöveg és zene #2 című esten Láng Orsolya, Závada Péter szövegei és a Halmos András, Palojtay János, Pozsár Máté trió által életre keltett zene találkoznak.

Závada Péter
Závada Péter 1982-ben született Budapesten. Verset, drámát, librettót ír és fordít. Az ELTE angol-olasz szakának elvégzése után a Károli Gáspár Református Egyetem Színháztudomány szakán szerzett diplomát. Doktori fokozatát ELTE Esztétika szakán szerezte. Jelenleg a tanszék adjunktusa. Kamasz korától kezdve a csapat feloszlásáig az Akkezdet Phiai rapzenekar tagja. A Délkör költői csoport és a Negyed folyóirat alapítója. Eddig öt verseskötete jelent meg a Jelenkor kiadó gondozásában. Legutóbbi 2023-ban A muréna mozgása címmel. Drámáit és színpadi adaptációit többek között a Katona és az Örkény színház is játssza.

Láng Orsolya 
Láng Orsolya 1987-ben született Szatmárnémetiben, Erdélyben nőtt fel, a középiskolában grafikát, az egyetemen filmrendezést tanult. 2017-ben szerzett mesteri diplomát a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció szakán, ahol jelenleg is doktorandusz. Húszéves kora óta publikál. Kötetei: Tejszobor (kisregény, 2015), Bordaköz (versek, 2016), Pályamatricák (útirajz, 2020), Személyes okok (versek, 2021).

Pozsár Máté
Pozsár Máté 1986-ban született Csongrádon. A zongorista a magyar free jazz szcéna egyik prominens alakja, szeptembertől a Bartók Konzervatórium tanszékvezetője, emellett az LFZE Jazz Tanszékének óraadó tanára. A fiatal muzsikus tanárként nagy hatást gyakorol az elkövetkezendő zenész generációkra, eredeti látásmódja és kiemelkedően érzékeny zeneisége örökké friss fejlődéstant eredményez. Az Ajtai Péterrel, Kováts Gergővel és társaikkal kialakult szellemi körök a hazai művészeti élet önálló és szerves részét képezik, és megkerülhetetlenek hazánk kortárs zenei kultúrájában.

Palojtay János
Ösztönszerűség, analitikus gondolkodás és érzékeny zeneiség. Ez teszi egyedivé Palojtay János zongorajátékát, aki Santanderi Paloma O´Shea zongoraversenyen elért 3. helyezésével hívta fel magára a nemzetközi zenei szakma figyelmét. Azóta szólistaként és kamarazenészként Európa legjelentősebb koncerttermeiben, köztük a hamburgi Elbphilharmonie, a brüsszeli Palais des Beaux Arts és a párizsi Salle Cortot színpadán debütált, de koncertezett az Egyesült Államokban a San Francisco-i Herbst Theatre-ben és a New York-i Carnegie Hallban is. Schiff András a 2017/2018-as Building Bridges európai koncertsorozat egyik szólistájává választotta őt, Mitsuko Uchida meghívására 2018-’19 nyarain a Marlboro Zenei Fesztivál vendége volt.

Halmos András
Halmos András dobos, koncertszervező. A kilencvenes évek eleje óta zenél, és szintén aktív résztvevője a budapesti improvizatív és kreatív zenei szcénának, amelyben számtalan stílusban, számos formációval zenél – a nagyon komplex, megírt művektől a lehető legszabadabb improvizációkig. A JÜ alapító dobosa volt, tíz évig zenélt a trióval, az utóbbi években azonban zenészként már kevésbé aktív, a Tariqa mint egyetlen állandó zenekar mellett ritkán koncertezik. Dobosként nagyon széles palettán, sok formációban, rengeteg lemezen játszott, a teljesség igénye nélkül: Kampec Dolores, Triton, Ágoston Trió, Pop Ivan, Santa Diver, Bajdázó, Zanzinger, Decolonize Your Mind Society, Gadó Gábor Quartet, Yvein Monk, Hó Márton és a Jetik, Papaver Cousins, Mabon Dawud Republic és így tovább. Ezek mellett több filmzenén is dolgozott: Liza, a rókatündér, Kojot. Halmos András 2004 óta koncertszervező.

Jegyet veszek

Jegyárak

3 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba: