Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Aktuális programok

további programok

Kiállítások

Állandó kiállítás

A Magyar Zene Háza állandó kiállítása

„A lelkünkhöz a fülünk van a legközelebb.” (Johann Gottfried Herder, „Kritische Wälder”, 1769)

A Magyar Zene Háza: életfa a ligetben. Arany levelei, karcsú oszlopai révén koronája, törzse van. Most a gyökereknél állunk. Az intézmény innen szívja fel szellemi táplálékát. A gyökerek – mint egy labirintus – összefonódnak. Közöttük sétálunk. Időben és térben nagyon mélyen kezdjük felfedező utunkat: a zene születésénél, majd belekapaszkodunk a magyar népzene és az európai zene gyökereibe. Évszázadokon át követjük a zene életét és azt, hogy mit jelentett a hangok rendezett sora az embereknek, különös tekintettel a magyaroknak Európa fényében, olykor árnyékában. A kiállítás önmagáért beszél, pontosabban zenél, mert amerre fordulunk, mindenütt zenét hallunk. Itt a kiállítás tárgya maga a zene. Hallgass a zenére! – mondhatjuk Shakespeare után szabadon –, de ne csak arra, ami a fejhallgatóból jön, hanem arra is, ami körülötted és benned van. Amikorra majd elérünk napjainkhoz, és sétánk befejeződik, sok hang vésődik be elmédbe és lelkedbe egyaránt.

2022/01/23 10:00
Állandó kiállítótér

Dívák & Ikonok

Világsztárok a Zene Házában! Nyitás: 2024. május – új időszaki kiállítás

Rihanna, Björk, Whitney Houston, Janelle Monáe, Tina Turner, Cher, Marilyn Monroe, Maria Callas, Edith Piaf, Ingrid Bergman és még sok más meghatározó előadóművész személyes történetén – és eredeti fellépőruháin, jelmezein – keresztül a dívák rendkívüli erejét és kreativitását mutatja be a Zene Háza új időszaki tárlata, a Dívák & Ikonok című kiállítás.

2024/05/18 10:00
Időszaki kiállítótér

BLOG

2024/04/22   |   6 p
A Dalszerzők köre eseményeinken mindig izgalmas, intim hangulatú, új ismereteket felderítő beszélgetések alakulnak ki népszerű dalszerző-előadók között. Ezúttal Saya Noé, Tolvai Reni, Antonia Vai a három vendég, Csepelyi Adrienn kulturális-újságíró a beszélgetőtárs-moderátor. A dalszerzők persze zenélnek is, meg mesélnek, műhelytitkokat...
2024/04/12   |   6 p
A Dívák & Ikonok című időszaki kiállításhoz kapcsolódnak Varga Veronika énekes-zenész-előadó Hangadó Globál című élőzenés ismeretterjesztő sorozatának különkiadásai a görög végzet asszonya, Mortissa nyomán. A koncertsorozatban olyan görög és spanyol nyelvű, napsütötte és temperamentumos, vagy épp holdfényes és szelíden érzelmes...
2024/04/12   |   6 p
Az elmúlt bő negyedszázad egyik zenei kulcsfigurája, a 16 Horsepower és a Wovenhand zenekarokból ismert David Eugene Edwards első saját nevén megjelent szólólemezével érkezik a Zene Házába.